A körte és a túró adott volt itthon, és az is, hogy ebből szeretnék valami finom desszertet alkotni. Így született ez finom, kívül picit ropogós, belül pedig lágy és krémes sült túrótorta féle körtével.
Hozzávalók
25 dkg vaj/margarin + a forma kikenéséhez
15 dkg porcukor
4 tojás
25 dkg túró
2 doboz natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
1 csipet só
2 db közepes érett körte
Az az egyik nagyon jó ebben a receptben, hogy csak egy tálat kell használnunk és egy kézi robotgépet, és szépen egymás után szorgosan összekeverni a hozzávalókat. A margarin és a porcukor összedolgozásával kezdjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Elkeverjük benne a túrót, utána a natúr joghurtokat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is. Hozzáadjuk a csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a magháztól megszabadított felkockázott körtét. Kikent és kilisztezett formába öntjük, használhatunk koszorú vagy kuglóf formát is, én ezt az utóbbit választottam. 170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Egy óra elteltével végezzünk tűpróbát, nekem ekkor még nem volt teljesen szilárd, viszont a teteje kezdett már pirulni, ezért alufóliával letakarva sütöttem tovább.
Miután kivettük a sütőből hagyjuk egy picit hűlni és utána borítsuk csak ki a formából. Az állaga egy kicsit rezgős, ettől ne ijedjetek meg. Ha teljesen kihűlt mehet a hűtőbe pár órára, szerintem hidegen a legfinomabb. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: