Hűsítő hideg tökleves

Ebben a nagy kánikulában muszáj magunkat valahogy hűteni. A meleg ételek nem esnek ilyenkor jól és a folyadék fogyasztásra is kiemelten figyelni kell. A hideg, könnyű levesek jó alternatívát jelentenek mindkettőre. Most tök volt a fő hozzávalója.

Hozzávalók

1 közepes zsenge tök

1 csokor kapor

1 citrom leve

2 dl tejszín

1 kis pohár tejföl

1 ek liszt

őrölt pirospaprika

A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, legyaluljuk és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. A felaprított kaprot, sót és a citrom levét hozzáadjuk már az elején. Ha a tök megpuhult egy bögrébe szedünk a levéből úgy, hogy a kanál lisztet csomómentesre tudjuk eldolgozni benne. Ízlés szerint pirospaprikát is adunk hozzá. Ehhez keverjük a tejszínt és a tejfölt, majd az egészet folyamatos keverés közben a tökhöz adjuk. Megvárjuk, hogy újra felforrjon és elzárjuk. Hűtő hidegen tálaljuk.

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!