Mindig mosolyt csalnak az arcomra meg persze a családéra is ezek a jópofa kis röfipofik, amiknek az elkészítése nagyon egyszerű és roppant jó móka is. Egy finom és puha sós vendégváró ez, amit főként szilveszterre szoktam elkészíteni.
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz)
25 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
1 csapott ek só
1 tojás
hántolt tökmag és napraforgómag
A tészta összeállítása pikk-pakk megvan. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót, sajtot és a sót és az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malacok fejét. Egy kisebb kör alakú pohárral (pl. pálinkás) az orrát formázzuk meg, késsel vagy kézzel pedig háromszögeket fülnek. Összerakjuk a darabokat, sütőpapíros tepsibe rakjuk, 1 felvert tojással megkenjük, végül tökmagból a szemet, a napraforgómagból pedig az orrát rakjuk ki. 180 fokon pirulásig sütjük őket.
Imádom, hogy nincsen két egyforma malacka 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: