Szerencsemalackák

Mindig mosolyt csalnak az arcomra meg persze a családéra is ezek a jópofa kis röfipofik, amiknek az elkészítése nagyon egyszerű és roppant jó móka is. Egy finom és puha sós vendégváró ez, amit főként szilveszterre szoktam elkészíteni.

 

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz)

25 dkg liszt

20 dkg margarin

25 dkg túró

5 dkg reszelt sajt

1 csapott ek só

1 tojás

hántolt tökmag és napraforgómag

A tészta összeállítása pikk-pakk megvan. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót, sajtot és a sót és az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malacok fejét. Egy kisebb kör alakú pohárral (pl. pálinkás) az orrát formázzuk meg, késsel vagy kézzel pedig háromszögeket fülnek. Összerakjuk a darabokat, sütőpapíros tepsibe rakjuk, 1 felvert tojással megkenjük, végül tökmagból a szemet, a napraforgómagból pedig az orrát rakjuk ki. 180 fokon pirulásig sütjük őket.

Imádom, hogy nincsen két egyforma malacka 🙂

Szerencse malackák

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!