A szombat délelőttök egy kiadós lustálkodás után a piacra sietéssel szoktak folytatódni, így volt ez ma is. Már tegnap este elterveztem, hogy ezt a finomságot fogom ebédre megcsinálni. Egy kicsit hajaz a pizzára abból a szempontból, hogy bármivel megpakolhatjuk tuti nem rontjuk el. 🙂 Azt meg csak plusz pozitívumnak tudom kiemelni, hogy eléggé alakbarát fogás. Kell ennél több? 🙂
Hozzávalók 4 közepes lepényhez:
8 evőkanál zabpehely ledarálva
50 dkg túró
2 tojás
só, bors, oregánó, majoránna
A túrót villával egy kicsit áttörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel összegyúrjuk. Golyókat formázunk, amiket kilapítunk kb. 1,5 cm magasra és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
A feltéthez:
50 dkg csirkemellfilé
só, oregáno, kakukkfű
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
chili szósz
erős hegyes paprika
mozzarella
A megtisztított és felkockázott csirkehusit olívaolajon megpirítjuk. A fűszereket csak a vége felé adjuk hozzá, különben levet eresztene és nem pirulna.
Én most egy tejfölös szószt kavartam gyorsan. 1 pohár tejfölbe 2 gerezd fokhagymát nyomtam és egy kis chili szószt, mert szeretjük a pikáns, csípős ízeket. De hagyományos pizzaszósszal vagy más fűszerezéssel is elkészíthető.
Feltétnek szeleteltem még fel vöröshagymát, zöld hegyes erős paprikát és savanyúságba eltett chili paprikát. Mondtam már, hogy szeretjük a csípőset? 😀
Az elősütött lepényeket megkenjük a szószunkkal, ráhalmozzuk a husit és a többi rávalót, majd egy mozzarellát kézzel rátépkedünk a tetejére, hogy fokozzuk a tornyosuló rusztikus hatást. Valahogy így:
Visszatoljuk a sütőbe és kb. 15-20 percig sütjük még, amíg megolvad a sajt.
A végeredmény egy nagyon laktató, fitt ebéd. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: