Csirkés túrólepény

A szombat délelőttök egy kiadós lustálkodás után a piacra sietéssel szoktak folytatódni, így volt ez ma is. Már tegnap este elterveztem, hogy ezt a finomságot fogom ebédre megcsinálni. Egy kicsit hajaz a pizzára abból a szempontból, hogy bármivel megpakolhatjuk tuti nem rontjuk el. 🙂 Azt meg csak plusz pozitívumnak tudom kiemelni, hogy eléggé alakbarát fogás. Kell ennél több? 🙂

Hozzávalók 4 közepes lepényhez:

8 evőkanál zabpehely ledarálva

50 dkg túró

2 tojás

só, bors, oregánó, majoránna

A túrót villával egy kicsit áttörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel összegyúrjuk. Golyókat formázunk, amiket kilapítunk kb. 1,5 cm magasra és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.

csirkes_turolepeny_1

A feltéthez:

50 dkg csirkemellfilé

só, oregáno, kakukkfű

fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 pohár tejföl

chili szósz

erős hegyes paprika

mozzarella

A megtisztított és felkockázott csirkehusit olívaolajon megpirítjuk. A fűszereket csak a vége felé adjuk hozzá, különben levet eresztene és nem pirulna.

Én most egy tejfölös szószt kavartam gyorsan. 1 pohár tejfölbe 2 gerezd fokhagymát nyomtam és egy kis chili szószt, mert szeretjük a pikáns, csípős ízeket. De hagyományos pizzaszósszal vagy más fűszerezéssel is elkészíthető.

csirkes_turolepeny_2

 

Feltétnek szeleteltem még fel vöröshagymát, zöld hegyes erős paprikát és savanyúságba eltett chili paprikát. Mondtam már, hogy szeretjük a csípőset? 😀

csirkes_turolepeny_3

Az elősütött lepényeket megkenjük a szószunkkal, ráhalmozzuk a husit és a többi rávalót, majd egy mozzarellát kézzel rátépkedünk a tetejére, hogy fokozzuk a tornyosuló rusztikus hatást. Valahogy így:

csirkes_lepeny_4

Visszatoljuk a sütőbe és kb. 15-20 percig sütjük még, amíg megolvad a sajt.

A végeredmény egy nagyon laktató, fitt ebéd. 🙂

csirkes_turolepeny_5

csirkes_turolepeny_6

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!