Szeretem az olyan ételeket, amikhez csak össze kell dobálni a hozzávalókat és a végeredmény egy szín- és ízpompás fogás. Ehhez az ételhez nem kell órákat a konyhában állni, ugyanakkor egy kezdő és egy tapasztaltabb háziasszony is biztosan begyűjtheti vele a dicséreteket. Ne csodálkozz, ha a kollégák sem fogják tudni levenni a szemüket a tányérodról. 🙂
Egy nagyobb adagot készítettem, mert több étkezésre terveztem.
Hozzávalók a csirkéhez:
8 db egész csirkecomb
1 csomag füstölt-főtt szeletelt bacon
1 fej brokkoli (kb. 1/2 kg)
3-4 gerezd fokhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 nagy fej lilahagyma
4 tk só
1-1 kk bors és kurkuma
2 dl tejszín
1 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
A csirkecombokat megpucoljuk és kettévágjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. A fűszereket összekeverjük és a 3/4-dével megszórjuk velük a husit. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben forrástól számítva kb. 10 perc alatt előfőzzük. A baconszeleteket kettévágjuk és a csirkecombokra fektetjük. Csíkokra vágjuk a paprikát, felszeleteljük a hagymákat és a husira dobjuk a brokkolival együtt. Megszórjuk a reszelt sajttal, a tejszínt összekeverjük a tejföllel és a maradék fűszerekkel majd ráöntjük. Fóliával lefedjük, 190 fokon sütjük kb. 90 percig, majd anélkül pirítjuk még.
Köret:
1,5 bögre bulgur
2-2 kk curry, só
chili paprika
A bulgurt szűrőben átmossuk, majd olívaolajon picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a felaprított chilit, plusz ugyanannyi vizet, mint a bulgur és készre főzzük.
Próbáljátok ki! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: