Zöldséges csirkecombok currys-chilis bulgurral

Szeretem az olyan ételeket, amikhez csak össze kell dobálni a hozzávalókat és a végeredmény egy szín- és ízpompás fogás. Ehhez az ételhez nem kell órákat a konyhában állni, ugyanakkor egy kezdő és egy tapasztaltabb háziasszony is biztosan begyűjtheti vele a dicséreteket. Ne csodálkozz, ha a kollégák sem fogják tudni levenni a szemüket a tányérodról. 🙂

Egy nagyobb adagot készítettem, mert több étkezésre terveztem.

Hozzávalók a csirkéhez:

8 db egész csirkecomb

1 csomag füstölt-főtt szeletelt bacon

1 fej brokkoli (kb. 1/2 kg)

3-4 gerezd fokhagyma

1 db piros kaliforniai paprika

1 nagy fej lilahagyma

4 tk só

1-1 kk bors és kurkuma

2 dl tejszín

1 pohár tejföl

20 dkg trappista sajt

A csirkecombokat megpucoljuk és kettévágjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. A fűszereket összekeverjük és a 3/4-dével megszórjuk velük a husit. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben forrástól számítva kb. 10 perc alatt előfőzzük. A baconszeleteket kettévágjuk és a csirkecombokra fektetjük. Csíkokra vágjuk a paprikát, felszeleteljük a hagymákat és a husira dobjuk a brokkolival együtt. Megszórjuk a reszelt sajttal, a tejszínt összekeverjük a tejföllel és a maradék fűszerekkel majd ráöntjük. Fóliával lefedjük, 190 fokon sütjük kb. 90 percig, majd anélkül pirítjuk még. 

zoldseges_csirke

 

Köret:

1,5 bögre bulgur

2-2 kk curry, só

chili paprika

chili_paprika

A bulgurt szűrőben átmossuk, majd olívaolajon picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a felaprított chilit, plusz ugyanannyi vizet, mint a bulgur és készre főzzük.

Próbáljátok ki! 🙂

zoldseges_csirke_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!