Előcsaltam a póré édeskés ízét. Bugyoláltam, megkentem, megszórtam és sütöttem. Valójában ennyi. 🙂 Tényleg nagyon gyors és egyszerű, hétköznap este is pikk-pakk össze lehet dobni.
Hozzávalók:
2 szál póréhagyma
15 dkg pulykamellsonka
1,5 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán
zsemlemorzsa
só, fehérbors
A pórét megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Kb. 8 cm-es darabokra vágjuk és sonkával betekerve hőálló tálba tesszük. Mivel a hétvégi lasagne készítésből maradt parmezánom, ezért annak 2/3-ad részét elkevertem a tejszínben, sóztam, borsoztam és eloszlattam a pórén. A tetejét kevés zsemlemorzsával megszórjuk. Most saját készítésűt használtam rozsos zsemléből. A maradék parmezánt még eloszlatjuk a tetején és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. A sütés sokkal jobban kihozza a póréhagyma édeskés ízét, mintha főznénk.
Póré-kedvelőknek ajánlott az elkészítése, póré-imádóknak pedig egyenesen kötelező! 🙂
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is és írd meg neked hogyan sikerült a recept elkészítése. 🙂
https://www.facebook.com/sutilanyfinomsagai