Nem kell megijedni, semmi ördöngösség nem lesz itt! 🙂 Egy nagyon egyszerű tésztaételt hoztam nektek, amit akár fusillivel (csavart tészta), farfallével (pillangótészta) vagy pennével (tollhegy) is elkészíthettek.
A gnocchi sardi egy bordázott felületű, kagylóformájú tésztafajta, Szardínia szigetének egyik jelképe, így hát egyértelmű volt, hogy csak jó kis olasz fogásban nyerheti el méltó helyét.
Hozzávalók:
25 dkg tészta
1 konzerv tonhal sós lében
10 db koktélparadicsom
zöld pesto
olívaolaj
1 db mozzarella sajt
A tésztát forrásban lévő sós, picit olajos vízben megfőzzük. Nem kell teljesen puhára főzni, mivel még sütni is fogjuk egy kicsit a végén. Ha elkészült, a főzővízből egy kisebb merőkanálnyit félreteszünk, majd leszűrjük a tésztát.
A tonhalat villával összetörjük, a koktélparadicsomokat megfelezzük és összekeverjük a tésztával, a főzővízzel és 2-3 evőkanálnyi pestóval. Én most bolti üvegeset használtam. Megkóstoljuk, ha szükséges akkor még egy kicsit megsózzuk. Egy kanál olívaolajjal kikent hőálló tálba tesszük, a mozzarellát a tetejére tépkedjük és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt összesütjük.
A sajt lágyan megolvad, a tetején kikukucskáló tészta darabok pedig finoman megpirulnak.
Jó étvágyat mindenkinek ehhez a finomsághoz!
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: