Gesztenyés pathé

Falatnyi puha gesztenyés kényeztetés, így tudnám ezt a sütit jellemezni. A reggeli kávézásokat pár napra egészen más dimenzióba helyezte. 🙂

gesztenyes_pathe_1

Hozzávalók (kb. 30 darab)

25 dkg gesztenyemassza

7 dkg vaj

1 ek porcukor

1 tojás

1 púpozott ek liszt

3 dkg étcsoki

A gesztenyemasszát a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral és a tojással alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet. Csillagcsöves nyomózsákkal sütőpapíros tepsire halmokat nyomunk és 165 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg a széle el nem kezd pirulni. Vízgőz felett megolvasztott csokival díszítjük.

Ennyi az egész! 🙂 Igazán egyszerű, de annál finomabb kis aprósütemény ez. Egy tepsinél ne tessék megállni! 🙂

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!

gesztenyes_pathe_4

gesztenyes_pathe_7

A sütit a Nők Lapja Konyhában megjelent recept alapján készítettem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!