Igazán kis pikáns csirkés szendvicset hoztam össze, amiből minden falat elégedettségre utaló hangot váltott ki a férjemből, na meg belőlem is. 🙂
Hozzávalók (4 db szendvicshez)
2 db ciabatta
4 szelet húsos kolozsvári vagy bacon szalonna
1/2 kg csirkemell filé
1/2 citrom leve
4 szelet edami sajt
koktélparadicsom
jégsaláta
só, rozmaring
olívaolaj
A szószhoz
1/2 tubus majonéz
2 ek mustár
1 ek citromlé
1/2 ek fokhagymás sriracha csípős chili szósz
A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük, majd 3-4 órára bepácoljuk. Ehhez összekeverünk kb. 1 dl olívaolajat, fél citrom levével és 1 teáskanál szárított rozmaringgal. A szalonna szeleteket egy serpenyőben kicsi olívaolajon megpirítjuk, kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a csirkemell darabok mindkét oldalát. Amikor már kezd egy kis színe lenni elég akkor sózni. Amikor már úgy látjuk csak pár perc kell neki rátesszük a sajt szeleteket a husikra és még a serpenyőben ráolvasztjuk.
A szósz hozzávalóit a fenti sorrendben összekeverjük, a végén adjuk hozzá a chili szószt, amitől finoman pikáns lesz. Természetesen, aki nagyon pikánssá szeretné tenni, az tehet bele többet is. A BWA szószait nagyon szeretjük, ajánlom nektek is.
2 db nagyobb ciabattát vettem, a végeit levágtam (ezzel isteni volt a szalonna zsírját tunkolni 😀 ). Mindkettőt megfelezzük és hosszában is kettévágjuk. A sütő rácsán kicsit megpiríthatjuk.
Az összeállításnál a ciabatta mindkét felét megkenjük a szósszal, az alsóra teszünk a salátából, mehet rá a husi és a szalonna, egy picit meglocsoljuk a szósszal, erre halmozzuk a paradicsomkarikákat és végül a bucink tetejével zárjuk.
Készítsétek az ízlelőbimbóitokat! Jó étvágyat hozzá! 🙂
Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: