Csirkesaláta vörös babbal

Nekem az egyik legszuperebb dolog a tavaszban, hogy újra lehet ropogtatni a friss nyers zöldségeket, és színesebbnél színesebb salátákat lehet készíteni.

Hozzávalók

30 dkg csirkemell filé

1 konzerv vörös bab

1 dl ecet (10 százalékos)

2 ek cukor / édesítő

3-4 szál újhagyma

1 tk erőspaprika krém (Sambal Badjakot használtam)

2 db paradicsom

pár levél bazsalikom

jégsaláta

tölgylevél saláta

olívaolaj

1 mini bagett

Az ecetet az édesítővel, kicsi sóval és 2 dl vízzel elkeverjük. Hozzáadjuk a paprika krémet, a hagyományos Erős Pista helyett Sambal Badjakot használtam, ami pirított fűszerpaprikából, hagymából és karamellizált cukorból készül. Ebbe a lépbe tesszük a lecsepegtetett babot és a felkarikázott újhagymákat.

A paradicsomokat felkockázzuk és forró olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot. Kiszedjük a serpenyőből, pótoljuk az olajat és a megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk, a vége felé sózzuk csak, hogy ne engedjen levet. Kiszedjük ezt is a serpenyőből.

A salátákból, amennyit el akarunk fogyasztani megmossunk és felvágunk, hozzáadjuk a paradicsomot majd a hagymás babot, pár kanálnyi lével is meglocsoljuk. Összeforgatjuk és a tetejére szórjuk a husit. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon piríthatunk bagett szeleteket. Aztán indulhat is a ropogtatás. 🙂 Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!

A saláta receptjét a Nők Lapja Konyha áprilisi számából készítettem kisebb módosításokkal.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »