Nekem az egyik legszuperebb dolog a tavaszban, hogy újra lehet ropogtatni a friss nyers zöldségeket, és színesebbnél színesebb salátákat lehet készíteni.
Hozzávalók
30 dkg csirkemell filé
1 konzerv vörös bab
1 dl ecet (10 százalékos)
2 ek cukor / édesítő
3-4 szál újhagyma
1 tk erőspaprika krém (Sambal Badjakot használtam)
2 db paradicsom
pár levél bazsalikom
jégsaláta
tölgylevél saláta
olívaolaj
só
1 mini bagett
Az ecetet az édesítővel, kicsi sóval és 2 dl vízzel elkeverjük. Hozzáadjuk a paprika krémet, a hagyományos Erős Pista helyett Sambal Badjakot használtam, ami pirított fűszerpaprikából, hagymából és karamellizált cukorból készül. Ebbe a lépbe tesszük a lecsepegtetett babot és a felkarikázott újhagymákat.
A paradicsomokat felkockázzuk és forró olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot. Kiszedjük a serpenyőből, pótoljuk az olajat és a megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk, a vége felé sózzuk csak, hogy ne engedjen levet. Kiszedjük ezt is a serpenyőből.
A salátákból, amennyit el akarunk fogyasztani megmossunk és felvágunk, hozzáadjuk a paradicsomot majd a hagymás babot, pár kanálnyi lével is meglocsoljuk. Összeforgatjuk és a tetejére szórjuk a husit. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon piríthatunk bagett szeleteket. Aztán indulhat is a ropogtatás. 🙂 Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
A saláta receptjét a Nők Lapja Konyha áprilisi számából készítettem kisebb módosításokkal.