Isteni kelt tésztás perec illat lengte be a lakást, persze este 8 után. Merthogy valamiért mindig az esti órákban kezdek el süti. De ezúttal Férjecskémnek sem volt ezzel baja, nem aggodalmaskodott, hogy mikorra fog ez kihűlni, hanem csak várta, hogy mikor kóstolhat. 🙂
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 csapott tk só
1,5 dl tej
2 tk cukor
2,5 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl víz
4 dkg olvasztott margarin
Kenéshez és díszítéshez:
1 tojás
10 dkg trappista sajt
Az élesztőt elmorzsoljuk és elkeverjük a langyos cukros tejben, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval sima, fényes tésztává dagasztjuk géppel vagy kézzel. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk, szóval ennek megfelelően egy kis plusz tej vagy liszt még elkelhet. Ezután 20-30 percig kelesztjük. Attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk, darabokra osztjuk a tésztát, amiket hengerré sodrunk és sütőpapírral bélelt tepsin megformázzuk őket, további 10 percig pihentetjük. Egy felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna lesz.
Süssetek ti is fincsi pereceket és osszátok meg velem Facebook-on! 🙂
Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámban jelent meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: