A túrógombóc amilyen egyszerű olyan nagyszerű finomság, most mégis csavartam rajta egyet. Friss epret rejtettem a közepébe és pirított mandulába hempergettem meg. Annyira, de annyira finom lett!
Hozzávalók (6 darabhoz)
25 dkg túró
1 csipet só
1 tojás
6 ek búzadara
2 ek nyírfacukor / cukor
eper
8 ek darált mandula
Tálaláshoz:
eper
porcukor
tejföl
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a csipet sót és cukrot és elkeverjük a búzadarával és a tojással. Kb. 1 órát pihentetjük a hűtőben. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Az epreket megmossuk, ha nagyszeműek elfelezzük. Fazékban pici sóval vizet forralunk. A túrós masszából gombócokat formázunk, a közepébe rejtjük az epret és a forrásban lévő vízbe helyezzük. Miután feljött a víz tetejére még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük és a mandulás morzsában meghempergetjük. Ízlés szerint porcukorral, tejföllel, friss eperrel tálaljuk.
Próbáljátok ki ti is, jó néha a megszokott recepteket egy kicsit feldobni. 🙂 Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: