Epres túrógombóc pirított mandulás morzsában

A túrógombóc amilyen egyszerű olyan nagyszerű finomság, most mégis csavartam rajta egyet. Friss epret rejtettem a közepébe és pirított mandulába hempergettem meg. Annyira, de annyira finom lett! 

epres_túrógombóc_4

Hozzávalók (6 darabhoz)

25 dkg túró

1 csipet só

1 tojás

6 ek búzadara

2 ek nyírfacukor / cukor

eper

8 ek darált mandula

Tálaláshoz:

eper

porcukor

tejföl

epres_túrógombóc_7

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a csipet sót és cukrot és elkeverjük a búzadarával és a tojással. Kb. 1 órát pihentetjük a hűtőben. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Az epreket megmossuk, ha nagyszeműek elfelezzük. Fazékban pici sóval vizet forralunk. A túrós masszából gombócokat formázunk, a közepébe rejtjük az epret és a forrásban lévő vízbe helyezzük. Miután feljött a víz tetejére még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük és a mandulás morzsában meghempergetjük. Ízlés szerint porcukorral, tejföllel, friss eperrel tálaljuk.

Próbáljátok ki ti is, jó néha a megszokott recepteket egy kicsit feldobni. 🙂 Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 

epres_túrógombóc_8

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!