Kerti partira voltunk hivatalosak a hétvégén, így hát sütöttem egy kis sörkorcsolyát, ezúttal pizzás csavart rudat szezám- és lenmaggal megszórva. Nagyon finom, puha a tésztája, csak úgy etette magát.
Hozzávalók
30 dkg finom búzaliszt
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
2 tk só
1 mk cukor
3 dl langyos víz
4 dkg friss élesztő
1 dl olívaolaj
1/2 tubus pizzakrém
1 kis dobozos paradicsomsűrítmény
bors, bazsalikom, oregánó
1 tojás a kenéshez
szezámmag, lenmag
A langyos vízben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk míg felfut az élesztőnk. Ezután a kétfajta liszttel, sóval, olajjal kézzel vagy géppel kidagasztjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a szószt. Egy kis lábasban összekeverjük a pizzakrémet a paradicsompürével, a pürével megegyező mennyiségű vizet adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezhetjük még, én egy kis szárított bazsalikomot és oregánót valamint borsot szoktam hozzáadni. Alacsony tűzön picit összemelegítjük.
A megkelt tésztát elfelezzük, és minél szabályosabb téglalapra nyújtjuk, kb. fél cm vastagra. Megkenjük a szósz felével és félbehajtjuk. Keresztbe 2 vagy 3 részre vágjuk attól függően, hogy mekkora rudakat szeretnénk. Majd hosszában 1,5 – 2 cm-es csíkokat vágunk, amiket megtekerve sütőpapíros tepsire rakunk.
A rudakat felvert tojással megkenjünk és a magokkal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: