Pizzás csavart rúd

Kerti partira voltunk hivatalosak a hétvégén, így hát sütöttem egy kis sörkorcsolyát, ezúttal pizzás csavart rudat szezám- és lenmaggal megszórva. Nagyon finom, puha a tésztája, csak úgy etette magát. 

Pizzás_csavart_rúd_5

Hozzávalók

30 dkg finom búzaliszt

30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt

2 tk só

1 mk cukor

3 dl langyos víz

4 dkg friss élesztő

1 dl olívaolaj

1/2 tubus pizzakrém

1 kis dobozos paradicsomsűrítmény

bors, bazsalikom, oregánó

1 tojás a kenéshez

szezámmag, lenmag

A langyos vízben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk míg felfut az élesztőnk. Ezután a kétfajta liszttel, sóval, olajjal kézzel vagy géppel kidagasztjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a szószt. Egy kis lábasban összekeverjük a pizzakrémet a paradicsompürével, a pürével megegyező mennyiségű vizet adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezhetjük még, én egy kis szárított bazsalikomot és oregánót valamint borsot szoktam hozzáadni. Alacsony tűzön picit összemelegítjük.

A megkelt tésztát elfelezzük, és minél szabályosabb téglalapra nyújtjuk, kb. fél cm vastagra. Megkenjük a szósz felével és félbehajtjuk. Keresztbe 2 vagy 3 részre vágjuk attól függően, hogy mekkora rudakat szeretnénk. Majd hosszában 1,5 – 2 cm-es csíkokat vágunk, amiket megtekerve sütőpapíros tepsire rakunk.

Pizzás_csavart_rúd_1Pizzás_csavart_rúd_2

Pizzás_csavart_rúd_3

A rudakat felvert tojással megkenjünk és a magokkal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 🙂

Pizzás_csavart_rúd_6

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!