Már hónapok óta szemezgettem ezzel a levessel, sok fokhagyma és kolbász, pirított kenyér és tojás, igazán jónak ígérkezett és az is lett. 😉
Hozzávalók
2 nagy fej fokhagyma
olívaolaj
fél szál szárazkolbász
1,5 liter szárnyasalaplé (csirke + leveszöldség)
só, bors, pirospaprika
1 ek fehérborecet
kenyér
tojás
snidling
Az alapléhez gyenge húslevest főzünk, csirkefarhátat, pár szál sárga- és fehérrépát, zellergumót, karalábét, pici fej vöröshagymát, pár szem egész borsot tettem bele, sóval és vegetával ízesítettem.
A fokhagymát nem pucoljuk meg, hanem héjastól egészben alufóliára tesszük, egy-egy evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, fóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben tepsiben 30 percig sütjük. Utána hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk. A jó kis megpuhult gerezdeket villával összetörjük. A felkockázott kolbászt serpenyőben lepirítjuk ameddig kiengedi a zsírját. Utána kiszedjük ügyelve rá, hogy a kolbászzsír a serpenyőben maradjon. A kenyérszeleteket megpirítjuk rajta és félretesszük. A kolbászt visszaszedjük, rárakjuk a fokhagymakrémet, megszórjuk 1 evőkanál pirospaprikával és elkavarjuk az egészet 1-2 evőkanál húslevessel. Ezt beleöntjük a meleg alaplébe, hozzáadjuk a borecetet és pár percig forraljuk. A tojásokat egyesével a levesbe főzzük úgy, hogy a fakanállal pici örvényt kavarunk és annak a közepébe beleöntjük a felütött tojást, kb. 3-4 percig főztem és kimertem.
Tálaláshoz a forró levest tányérba szedjük, belerakjuk a pirított kenyérszeletet, rá a tojást és megszórjuk aprított snidlinggel. Nagyon finom, intenzíven, de mégsem tolakodóan fokhagymás, az ázott pirítós pedig isteni benne. Jó étvágyat hozzá! 🙂
A recept eredetije a Street Kitchenről származik.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: