Nem mindennapi tölteléket rejtettem ebbe a kelt tésztás csigába, igazán különleges sós falatkák lettek.
Hozzávalók
Tészta
50 dkg liszt
150 g natúr joghurt
kb. 2 dl víz
2 tk só
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
Töltelék
2 db nagyobb vöröshagyma
1 db piros pritaminpaprika
olívaolaj
só, bors, 1 tk kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
2 ek tejszín
10 dkg reszelt sajt
A kenéshez 1 felvert tojás.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a felszeletelt vöröshagymát megdinszteljük rajta majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és fűszerezzük. Aláöntjük a fehérbort és nagy lángon elforraljuk róla. Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta egyet és kihűtjük.
A tésztához a lisztet elvegyítjük a sóval, joghurttal, olajjal, vízzel és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel kidagasztjuk. Ha már nem ragad a tésztánk és szép sima, akkor kb. 30 percre lefedve pihentetjük. Lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. 180 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Recept forrása: Limara péksége
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: