Hagymás paprikás csiga

Nem mindennapi tölteléket rejtettem ebbe a kelt tésztás csigába, igazán különleges sós falatkák lettek.

Hagymas_paprikas_csiga_1

Hozzávalók

Tészta

50 dkg liszt

150 g natúr joghurt

kb. 2 dl víz

2 tk só

2 dkg élesztő

0,5 dl olaj

Töltelék

2 db nagyobb vöröshagyma

1 db piros pritaminpaprika

olívaolaj

só, bors, 1 tk kakukkfű

1 dl száraz fehérbor

2 ek tejszín

10 dkg reszelt sajt

A kenéshez 1 felvert tojás.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a felszeletelt vöröshagymát megdinszteljük rajta majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és fűszerezzük. Aláöntjük a fehérbort és nagy lángon elforraljuk róla. Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta egyet és kihűtjük.

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sóval, joghurttal, olajjal, vízzel és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel kidagasztjuk. Ha már nem ragad a tésztánk és szép sima, akkor kb. 30 percre lefedve pihentetjük. Lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással.  180 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 

Recept forrása: Limara péksége

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 

Hagymas_paprikas_csiga_2

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!