Pont egy falatnyi kis keksz, amit még bűntudat nélkül megengedhetünk magunknak naponta egy pohár tejjel vagy a reggeli kávénk mellé. Én ez utóbbira voksoltam többször és a reggeleket édesítettem meg vele.
Hozzávalók (25-30 darab)
1 tojás
5 dkg kristálycukor/nyírfacukor
20 dkg búzaliszt
10 dkg puha vaj
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
2 ek kókuszreszelék + a díszítéshez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az étcsokit megolvasztjuk és langyosra hűtjük. A tojást kicsit felverjük villával egy tálban, hozzáadjuk a cukrot, a puha vajat és az olvasztott csokit. Pár percig kavargatjuk, hogy a cukor minél jobban elolvadjon benne. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Kézzel nagy gombóccá összegyúrjuk.
Kis golyókat formázunk belőle és sütőpapírral letakart sütőlemezre rakjuk. Tenyérrel enyhén kilapítjuk és mindegyik tetejét megszórjuk kókusszal. Kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Dobozban sokáig eláll, de annál mi úgyis gyorsabbak leszünk. 🙂
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!