Jól bevált receptem ez, sokszor elkészítettem már, az egyik kedvencem karajból. Egyszerű elkészíteni, nagyon mutatós és istenien összesülnek az ízek.
Hozzávalók
Csontozott hosszú karaj
3-4 ek mustár
1 ek étolaj
só, bors
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 szál szárazkolbász
25 dkg kockázott bacon
1 nagy fej vöröshagyma
Jó nagy darab húst vettem, 13 szeletnyi jött ki belőle. Ehhez az ételhez hosszú karajt érdemes választani, mert ez egy kicsit szaftosabb, nem olyan száraz, mint a rövid karaj. Előkészítésként ujjnyi szeletekre vágjuk úgy, hogy a szeleteket nem vágjuk végig, hanem alul kb. 1-1,5 cm-es talpat hagyunk, így legyezőformát kapunk.
A mustárt az olajjal, a fűszerekkel és a fokhagymával összekeverjük és bekenjük vele a húst, jusson rendesen a szeletek közé is. 1-2 órát hagyjuk a pácban, de a legideálisabb, ha egy egész éjszakára beletesszük.
Sütés előtt minden szelet közé teszünk egy szelet vöröshagymát, 1-2 karika kolbászt és bacont.
190 fokos sütőben alufóliával letakarva kb. 1,5-2 órát sütjük. A végén fólia nélkül pirítunk rajta még egy kicsit. Krumplipürét és savanyúságot ajánlok mellé. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!