Édesburgonyás lepény

 Az édesburgonya nem rokona a burgonyának, csak nevében és kinézetében hasonlít hozzá, a szulákfélék családjába tartozik. Lepényt készítettem belőle, finom édeskés ízét jól kiegészítette a feta és a fokhagymás tejföl. 

 Édesburgonyás_lepény_1

Hozzávalók

közepes nagyságú édesburgonya (20-25 dkg)

1 csomag leveles tészta (gyorsfagyasztott)

1 tojás

1 gerezd fokhagyma

1 pohár tejföl

feta sajt

só, bors

Fazékban vizet felteszünk forrni. Meghámozzuk az édesburgonyát, egy szeletelővel karikára szeleteljük, fontos, hogy vékony legyen. Ha felforrt a víz, a krumplit beletesszük és 4 perc alatt előfőzzük, leszűrjük. A kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centisre vagy picit vékonyabbra, sütőpapíros sütőlemezre tesszük és feldaraboljuk, én 6 darabra vágtam. Villával pár helyen megszurkáljuk. 

Édesburgonyás_lepény_5

Egy tojást felverünk és ecsettel a tészta tetejét megkenjük. Egy gerezd zúzott fokhagymát 1 pohár tejfölben elkeverünk és a tészta tetejére kenjük, úgy hogy a tészta széleiből hagyunk szabadon. A lecsepegtetett burgonyakarikákat rárakjuk a tejfölre, sózzuk, borsozzuk, feta sajtot morzsolunk rá. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt  megsütjük. Tálaláskor még fokhagymás tejföllel meglocsolhatjuk.

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 

Édesburgonyás_lepény_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!