Az édesburgonya nem rokona a burgonyának, csak nevében és kinézetében hasonlít hozzá, a szulákfélék családjába tartozik. Lepényt készítettem belőle, finom édeskés ízét jól kiegészítette a feta és a fokhagymás tejföl.
Hozzávalók
közepes nagyságú édesburgonya (20-25 dkg)
1 csomag leveles tészta (gyorsfagyasztott)
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
feta sajt
só, bors
Fazékban vizet felteszünk forrni. Meghámozzuk az édesburgonyát, egy szeletelővel karikára szeleteljük, fontos, hogy vékony legyen. Ha felforrt a víz, a krumplit beletesszük és 4 perc alatt előfőzzük, leszűrjük. A kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centisre vagy picit vékonyabbra, sütőpapíros sütőlemezre tesszük és feldaraboljuk, én 6 darabra vágtam. Villával pár helyen megszurkáljuk.
Egy tojást felverünk és ecsettel a tészta tetejét megkenjük. Egy gerezd zúzott fokhagymát 1 pohár tejfölben elkeverünk és a tészta tetejére kenjük, úgy hogy a tészta széleiből hagyunk szabadon. A lecsepegtetett burgonyakarikákat rárakjuk a tejfölre, sózzuk, borsozzuk, feta sajtot morzsolunk rá. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor még fokhagymás tejföllel meglocsolhatjuk.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: