Egy Jamie Oliver féle pie-t készítettem, amolyan comfort food-ot (komfort ételt). Vagyis minden macerát nélkülöző, könnyen elkészíthető, komfort érzést nyújtó házias fogást.
Hozzávalók
70 dkg csirkemell
4 szál újhagyma (póréhagymával helyettesíthető)
30 dkg gomba
1 pohár tejföl
1 ek liszt
1 ek mustár
1 húsleves kocka
1 csomag leveles tészta
só, bors, őrölt szerecsendió, őrölt rozmaring
1 tojás a kenéshez
A csirkemellet felcsíkozzuk, serpenyőben felhevített olajon elkezdjük pirítani, sózzuk és borsozzuk. Az újhagymákat felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Megfűszerezzük még kb. fél mokkáskanál szerecsendióval és 1 teáskanálnyi rozmaringgal. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük és a serpenyőbe tesszük. Meghintjük a liszttel és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a ragu levébe belemorzsoljuk a leveskockát. Addig főzzük, amíg a gomba is megfő, utána átszedjük egy tepsibe.
A leveles tésztával beborítjuk, a széleit villával a tepsi oldalára nyomkodjuk, ha marad ki tészta a tetejére dekorációt is készíthetünk. Egy felvert tojással megkenjük és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Örülök Edit, hogy ízlett neked is! 🙂
Nagyon finom. Felvettem az étlapra.