Csirkés gombás pite

Egy Jamie Oliver féle pie-t készítettem, amolyan comfort food-ot (komfort ételt). Vagyis minden macerát nélkülöző, könnyen elkészíthető, komfort érzést nyújtó házias fogást. 

Hozzávalók

70 dkg csirkemell

4 szál újhagyma (póréhagymával helyettesíthető)

30 dkg gomba

1 pohár tejföl

1 ek liszt

1 ek mustár

1 húsleves kocka

1 csomag leveles tészta

só, bors, őrölt szerecsendió, őrölt rozmaring

1 tojás a kenéshez

A csirkemellet felcsíkozzuk, serpenyőben felhevített olajon elkezdjük pirítani, sózzuk és borsozzuk. Az újhagymákat felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Megfűszerezzük még kb. fél mokkáskanál szerecsendióval és 1 teáskanálnyi rozmaringgal. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük és a serpenyőbe tesszük. Meghintjük a liszttel és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a ragu levébe belemorzsoljuk a leveskockát. Addig főzzük, amíg a gomba is megfő, utána átszedjük egy tepsibe. 

A leveles tésztával beborítjuk, a széleit villával a tepsi oldalára nyomkodjuk, ha marad ki tészta a tetejére dekorációt is készíthetünk. Egy felvert tojással megkenjük és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »