Édesburgonyás tonhalfasírt

Nagyon ritkán eszem halat, de most nagyon megkívántam és ezt a fasírtot találtam ki. Az biztos volt, hogy zsemlét vagy kenyeret nem akartam használni, mert diétás ebédnek szántam, ezért zablisztet és édesburgonyát használtam, hogy összetartsam a fasírtot. Nagyon finom, puha és különleges lett, fogom még többször is készíteni az biztos. 🙂

Tonhalas_fasírt_2

Hozzávalók (5 db fasírthoz és a körethez):

1 doboz konzerves tonhal olajban vagy sós lében

1 közepes édesburgonya (30-35 dkg-os)

1 tojás

1 tk citromlé

só, fehérbors

4 evőkanál darált zab

1 ek olaj

Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és megfőzzük. Leszűrjük és miután kihűlt a fele mennyiséget jól áttörjük. A másik felét köretként tálaljuk majd. A halról leöntjük a levet, egy tálban áttörjük villával, hozzáadjuk a tört édesburgonyát és a többi hozzávalót, villával jól átkevergetjük. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, fasírtokat formázunk a masszából és a tepsibe tesszük. Az ujjunkkal a fasírtok tetejét is megkenhetjük olajjal. A maradék burgonyát a fasírtok mellé tesszük a tepsibe, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fakanál segítségével megfordítjuk a fasírtokat és addig sütjük míg a másik felük is kezd színt kapni. Kis vegyes friss zöldsalátát és olívabogyót is ettem hozzá, jól passzoltak az ízek. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 

Tonhalas_fasírt_1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!