Répás-narancsos süti

Ahogy közeledik a karácsony egyre több sütemény készül nálam fahéjjal, dióval, naranccsal. Jó hogy már ilyenkor ezek a finom illatok töltik be a lakást. Ez a répás süti volt most a szezonindító, benne van minden, ami az ünnepre hangolódáshoz szükséges, de az ünnepi asztalon is méltón megállná a helyét.

répatorta_1

Hozzávalók (30 cm hosszú püspökkenyér formához)

Tésztához (2 dl-es bögrével mérve)

1 bögre cukor, fele-fele arányban fehér- és barnacukor

0,7 dl napraforgó olaj

1 narancs reszelt héja és a levéből 2 evőkanál

2 egész tojás

1 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 tk fahéj

5 dkg dió durvára vágva

csipet só

1 púpos bögre liszt

3 közepes répa reszelve (kis lyukú reszelőn)

Krémhez

15 dkg krémsajt

2 ek porcukor

1 kupak vanília aroma

A cukrot, a narancs héját és levét az olajjal és az enyhén felvert tojásokkal összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a csipet sót, a fahéjat és a diót. Összekeverjük fakanállal és végül a reszelt répát is hozzáadjuk, amit előtte kézzel egy kicsit kinyomkodtunk.

répatorta_3

A formát kikenjük vajjal/margarinnal, enyhén kilisztezzük és beleöntjük a masszánkat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva hagyjuk hűlni. A krémhez elkeverjük a hozzávalókat és a sütemény tetejére kenjük. Narancshéj forgáccsal díszítettem. Egy megmosott narancs héjából hámozóval darabokat húztam le, amiket késsel vékonyan felvágtam csíkokra. De kandírozott narancs vagy darált dió is jól passzol mind ízben mind látványban hozzá.

répatorta_2

Jó ünnepi készülődést kívánok Neked! 🙂

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!