Mostantól smoothie recepteket is találtok majd a blogon. Körülbelül 4 hónapja fogyasztom előszeretettel ezeket az italokat. Legtöbbször tízóraira vagy vacsorára készítem őket. A smoothie és a turmix között az az alapvető különbség, hogy a smoothiek általában gyümölcsből vagy zöldségből készülnek és vízzel vagy növényi tejjel kerülnek hígításra, míg a turmixok alapját gyümölcs és állati tej adja.
Rengeteg érv szól a smoothie fogyasztása mellett, de ötöt mindenképpen kiemelnék nektek:
Ez a meggyes smoothie igazi léleksimogató napindító ital egy kis fahéjjal bolondítva.
Hozzávalók (3,5 dl-es pohárhoz)
15 szem magozott fagyasztott meggy
1 érett banán
1 ek zabpehely
1 tk őrölt fahéj
2 dl kókusztej
Ezeket összeturmixoljuk, pohárba öntjük és kész is! Ugye milyen egyszerű?! Ha banánt is rakok az italomba akkor nem szoktam pluszban még édesíteni. Szerintem a kedve is jobb lesz az embernek, ha egy ilyen színes, finom itallal indítja a napot. 🙂
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!