Csupa szilvás süti – Fahéjjal bolondítva

Beköszöntöttek a hűvösebb napok, így már semmi akadálya, hogy a sütőt bemelegítsük és süti illatban ússzon a lakás. A bögrés süti, ahogy mondani szokás, egyszerű, de nagyszerű. Számtalan módja van, hogy miként variáljuk. Most duplán szilvásan készítettem, a tetején friss gyümölcsdarabokkal, a közepén mennyei szilvalekvárral.

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrével számolva)

1,5 bögre kristálycukor

3,5 bögre liszt

2 egész tojás

1 csomag sütőpor

csipet só

0,5 bögre étolaj

1,5 dl tej

6-7 szem szilva

2 kk fahéj + 3 evőkanál cukor a szóráshoz

szilvalekvár

Egy tálba mérjük a tészta hozzávalóit és robotgéppel simára dolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és kockára daraboljuk. A tészta tetején eloszlatjuk a gyümölcsöt. A fahéjat a cukorral elkeverjük és a tészta tetejére szórjuk. 180 fokra melegített sütőben légkeverésen kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.

Miután megsült, sütőpapírostul kiemeljük a tepsiből és hagyjuk langyosra hűlni. Középen kettévágjuk a tésztát és megkenjük szilvalekvárral. Utána tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk.

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!