Beköszöntöttek a hűvösebb napok, így már semmi akadálya, hogy a sütőt bemelegítsük és süti illatban ússzon a lakás. A bögrés süti, ahogy mondani szokás, egyszerű, de nagyszerű. Számtalan módja van, hogy miként variáljuk. Most duplán szilvásan készítettem, a tetején friss gyümölcsdarabokkal, a közepén mennyei szilvalekvárral.
Hozzávalók (2,5 dl-es bögrével számolva)
1,5 bögre kristálycukor
3,5 bögre liszt
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
0,5 bögre étolaj
1,5 dl tej
6-7 szem szilva
2 kk fahéj + 3 evőkanál cukor a szóráshoz
szilvalekvár
Egy tálba mérjük a tészta hozzávalóit és robotgéppel simára dolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és kockára daraboljuk. A tészta tetején eloszlatjuk a gyümölcsöt. A fahéjat a cukorral elkeverjük és a tészta tetejére szórjuk. 180 fokra melegített sütőben légkeverésen kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, sütőpapírostul kiemeljük a tepsiből és hagyjuk langyosra hűlni. Középen kettévágjuk a tésztát és megkenjük szilvalekvárral. Utána tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: