A grissini egy olasz pálcika alakú pékárú, kenyérrudacska, amit sokféle ízesítéssel el lehet készíteni. Most egy Limara féle változatra esett a választásom, amin picit variáltam, az aszalt paradicsom mellett, füstölt sajt és rozmaring került bele. Vendégvárónak készült, fetás-joghurtos mártogatóst kínáltam mellé.
Hozzávalók (kb. 20 darab rúdhoz)
40 dkg BL 80-as liszt (kenyérliszt)
1 tk só
5 ek olívaolaj
5 db aszalt paradicsom
1 ek friss aprított rozmaring
1/4 citrom reszelt héja
2 ek reszelt füstölt sajt
2 dl víz
1,2 dkg élesztő
Az aszalt paradicsomot, az olajat (amit a paradicsomról érdemes lekanalazni), a rozmaringot, a citromhéját és a sajtot aprítógéppel pürésítjük. A lisztet, a sót, a vizet és a morzsolt élesztőt a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomos pürét és kissé kemény tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és éles késsel vékony csíkokat vágunk belőle, megsodorjuk és sütőpapíros sütőlemezre sorakoztatjuk őket. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. A grissinik külseje roppan, belül viszont puhább belső vár ránk.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: