Csirkenyárs almás káposztasalátával

Már nagyon várom a nyarat, ezért próbáltam már a hangulatát és az ízeit becsempészni a konyhába. Pikáns joghurtos csirkenyárs és káposztasaláta lett a menü.

csirkenyars_1

Hozzávalók

Csirkenyárs

1 kg csirkemellfilé

olívaolaj

2 pohár natúr joghurt

3-4 gerezd fokhagyma

2-3 darab apró chilipaprika

1 tk Sriracha extra fokhagymás chili szósz

Káposztasaláta

1 közepes fehér káposzta

1 db alma

1/2 tubus majonéz

só, cukor/édesítő

kb. 5 ek fehérborecet

A csirkemellet megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk. A joghurtba belenyomjuk a fokhagymát, a felkarikázott chilipaprikát és a szószt. Beleforgatjuk a pácba a húst, hűtőben pihentetjük pár órát vagy akár egész éjszakán át. Nyársra húzzuk, megsózzuk és vagy olajozott serpenyőben megsütjük vagy tepsibe rakjuk és sütőben grill fokozaton készítjük el.

A salátához a meghámozott és kimagozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük a káposztával együtt. A torzsa részt nem használjuk fel. Hozzákeverjük a majonézt, az ecetet, a sót és cukrot ízlés szerint adagoljuk, közben kóstolgatjuk. 

Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 🙂

A receptet a Nők Lapja Konyha májusi számából készítettem kisebb módosításokkal.

csirkenyars_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!