Már nagyon várom a nyarat, ezért próbáltam már a hangulatát és az ízeit becsempészni a konyhába. Pikáns joghurtos csirkenyárs és káposztasaláta lett a menü.
Hozzávalók
Csirkenyárs
1 kg csirkemellfilé
olívaolaj
2 pohár natúr joghurt
só
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 darab apró chilipaprika
1 tk Sriracha extra fokhagymás chili szósz
Káposztasaláta
1 közepes fehér káposzta
1 db alma
1/2 tubus majonéz
só, cukor/édesítő
kb. 5 ek fehérborecet
A csirkemellet megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk. A joghurtba belenyomjuk a fokhagymát, a felkarikázott chilipaprikát és a szószt. Beleforgatjuk a pácba a húst, hűtőben pihentetjük pár órát vagy akár egész éjszakán át. Nyársra húzzuk, megsózzuk és vagy olajozott serpenyőben megsütjük vagy tepsibe rakjuk és sütőben grill fokozaton készítjük el.
A salátához a meghámozott és kimagozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük a káposztával együtt. A torzsa részt nem használjuk fel. Hozzákeverjük a majonézt, az ecetet, a sót és cukrot ízlés szerint adagoljuk, közben kóstolgatjuk.
Ha tetszett a receptem csatlakozhatsz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem! 🙂
A receptet a Nők Lapja Konyha májusi számából készítettem kisebb módosításokkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: