Korábban is szerettük az olasz konyhát, de mióta Szicíliában voltunk nászúton, egyenesen a tetőfokára hágott a lelkesedésünk. Így hát nem csak a nosztalgiáért, hanem az ízlelőbimbóink ilyen fajta kényeztetéséért is kerül néha valami tipikus olasz remekmű az asztalra. Nincs szükségünk semmi hókuszpókuszra csak szenvedélyre (de abból sokra), és igazán egyszerű, de annál ízletesebb hozzávalókra. Buon appetito! 🙂
Hozzávalók egy kis tepsihez
lasagne lapok
70 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, oregánó, bazsalikom
2 üveg paradicsom szósz
2 pohár natúr joghurt
2 tojás
5-6 ek reszelt parmezán
Az olívaolajat egy serpenyőben kicsit felhevítjük és megpároljuk rajta a kockára vágott vöröshagymát, majd a vége felé rátesszük a fokhagymát. Én most késsel aprítottam fel, mert szeretek ráharapni a fokhagyma darabokra. Élvezzük egy kicsit az isteni hagymaillatot, majd mehet rá a darált husi, ki milyet szeret, most pulykából készítettem. Hagyjuk egy kicsit lepirulni és nyakon öntjük a paradicsomszósszal. Üvegeset használtam, amiben volt zöld és fekete olajbogyó is aprítva, aztán fűszereztem. Összefőzzük a ragunkat, közben többször megkavargatjuk.
A vajas-lisztes besamel helyett most egy kicsit könnyebre vágytam, ezért 2 tojást felvertem, amiben elkevertem a joghurtokat, mehet bele egy kis szerecsendió is és a parmezán. A tepsi alját kikenjük ezzel a keverékkel, ráfektetjük egymás mellé a tésztalapokat, amit beterítünk a húsos raguval, erre újra a joghurtos szósz jön és így folytatjuk a rétegezést. A tetejét a raguval fejezzük be, amire ráöntjük a maradék szószt és még megszórjuk parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. Egy kis friss bazsalikommal díszíthetjük is ezt a remek fogást. 🙂
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is.
https://www.facebook.com/sutilanyfinomsagai
Mi ez a szénné égett brikett??
Azt tudod hogy a megégett ételek elfogasztása rákot okoz?