Pestós tonhalas gnocchi sardi koktélparadicsommal

Nem kell megijedni, semmi ördöngösség nem lesz itt! 🙂 Egy nagyon egyszerű tésztaételt hoztam nektek, amit akár fusillivel (csavart tészta), farfallével (pillangótészta) vagy pennével (tollhegy) is elkészíthettek.

A gnocchi sardi egy bordázott felületű, kagylóformájú tésztafajta, Szardínia szigetének egyik jelképe, így hát egyértelmű volt, hogy csak jó kis olasz fogásban nyerheti el méltó helyét.

Tonhalas_teszta_3

Hozzávalók:

25 dkg tészta

1 konzerv tonhal sós lében

10 db koktélparadicsom

zöld pesto

olívaolaj

1 db mozzarella sajt

A tésztát forrásban lévő sós, picit olajos vízben megfőzzük. Nem kell teljesen puhára főzni, mivel még sütni is fogjuk egy kicsit a végén. Ha elkészült, a főzővízből egy kisebb merőkanálnyit félreteszünk, majd leszűrjük a tésztát.

A tonhalat villával összetörjük, a koktélparadicsomokat megfelezzük és összekeverjük a tésztával, a főzővízzel és 2-3 evőkanálnyi pestóval. Én most bolti üvegeset használtam. Megkóstoljuk, ha szükséges akkor még egy kicsit megsózzuk. Egy kanál olívaolajjal kikent hőálló tálba tesszük, a mozzarellát a tetejére tépkedjük és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt összesütjük.

A sajt lágyan megolvad, a tetején kikukucskáló tészta darabok pedig finoman megpirulnak.

Tonhalas_teszta_5

Jó étvágyat mindenkinek ehhez a finomsághoz!

Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is. 

https://www.facebook.com/sutilanyfinomsagai

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!