Nem kell megijedni, semmi ördöngösség nem lesz itt! 🙂 Egy nagyon egyszerű tésztaételt hoztam nektek, amit akár fusillivel (csavart tészta), farfallével (pillangótészta) vagy pennével (tollhegy) is elkészíthettek. A gnocchi sardi egy bordázott felületű, kagylóformájú tésztafajta, Szardínia szigetének egyik jelképe, így hát egyértelmű volt, hogy csak jó kis olasz fogásban nyerheti el méltó helyét. Hozzávalók: 25… Tovább »
Pestós tonhalas gnocchi sardi koktélparadicsommal
Nem kell megijedni, semmi ördöngösség nem lesz itt! 🙂 Egy nagyon egyszerű tésztaételt hoztam nektek, amit akár fusillivel (csavart tészta), farfallével (pillangótészta) vagy pennével (tollhegy) is elkészíthettek. A gnocchi sardi egy bordázott felületű, kagylóformájú tésztafajta, Szardínia szigetének egyik jelképe, így hát egyértelmű volt, hogy csak jó kis olasz fogásban nyerheti el méltó helyét. Hozzávalók: 25… Tovább »

Korábban is szerettük az olasz konyhát, de mióta Szicíliában voltunk nászúton, egyenesen a tetőfokára hágott a lelkesedésünk. Így hát nem csak a nosztalgiáért, hanem az ízlelőbimbóink ilyen fajta kényeztetéséért is kerül néha valami tipikus olasz remekmű az asztalra. Nincs szükségünk semmi hókuszpókuszra csak szenvedélyre (de abból sokra), és igazán egyszerű, de annál ízletesebb hozzávalókra. Buon appetito! 🙂…