Kerti partira, grill húsok kísérőjeként készült nálunk ez a könnyed köret, ami libanoni eredetű. Bulgurt egyébként is gyakran fogyasztunk, ebben a formában is a kedvenceink közé került. Hozzávalók 1 csésze bulgur 3 nagy paradicsom 1 kígyóuborka 3 szál újhagyma 1 csokor petrezselyem fél citrom leve 1 ek balzsamecet (elhagyható) olívaolaj só A szűrőben megmosott… Tovább »
Petrezselymes bulgursaláta – Tabbouleh
Kerti partira, grill húsok kísérőjeként készült nálunk ez a könnyed köret, ami libanoni eredetű. Bulgurt egyébként is gyakran fogyasztunk, ebben a formában is a kedvenceink közé került. Hozzávalók 1 csésze bulgur 3 nagy paradicsom 1 kígyóuborka 3 szál újhagyma 1 csokor petrezselyem fél citrom leve 1 ek balzsamecet (elhagyható) olívaolaj só A szűrőben megmosott… Tovább »

Gyerekkoromban nem igazán szerettem a paradicsomot, de szerencsére azóta ezt kinőttem. Mi az hogy! Mára már az egyik kedvencem, szezonban igyekszem minden nap enni ebből a piros és lédús zöldségből. A kedvenc salátában pedig töménytelen mennyiségben van belőle, ennek a receptjét osztom most meg veletek. 🙂 Hozzávalók 8-10 nagyobb szem paradicsom 2 fej közepes vöröshagyma…
Nekem az egyik legszuperebb dolog a tavaszban, hogy újra lehet ropogtatni a friss nyers zöldségeket, és színesebbnél színesebb salátákat lehet készíteni. Hozzávalók 30 dkg csirkemell filé 1 konzerv vörös bab 1 dl ecet (10 százalékos) 2 ek cukor / édesítő 3-4 szál újhagyma 1 tk erőspaprika krém (Sambal Badjakot használtam) 2 db paradicsom pár levél…