Ebben a nagy kánikulában muszáj magunkat valahogy hűteni. A meleg ételek nem esnek ilyenkor jól és a folyadék fogyasztásra is kiemelten figyelni kell. A hideg, könnyű levesek jó alternatívát jelentenek mindkettőre. Most tök volt a fő hozzávalója.
Hozzávalók
1 közepes zsenge tök
1 csokor kapor
1 citrom leve
2 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
1 ek liszt
só
őrölt pirospaprika
A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, legyaluljuk és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. A felaprított kaprot, sót és a citrom levét hozzáadjuk már az elején. Ha a tök megpuhult egy bögrébe szedünk a levéből úgy, hogy a kanál lisztet csomómentesre tudjuk eldolgozni benne. Ízlés szerint pirospaprikát is adunk hozzá. Ehhez keverjük a tejszínt és a tejfölt, majd az egészet folyamatos keverés közben a tökhöz adjuk. Megvárjuk, hogy újra felforrjon és elzárjuk. Hűtő hidegen tálaljuk.
Ha tetszett a receptem csatlakozz hozzám a Facebook-on is vagy iratkozz fel blogkövetésre, hogy ne maradj le egyetlen receptről sem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: